clear sky
18°C
30.10.2024.
Нови Сад
eur
117.0491
usd
108.1585
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

САВРШЕН ДЕСЕРТ

ЈЕСЕЊИ ТИРАМИСУ ОД ЈАБУКА Кремасти колач без печења, само слојеви пуни укуса!

30.10.2024. 14:19 14:29
Пише:
тирамису
Фото: gencraft.com/ilustracija

Искористите јабуке и направите прави јесењи, кремасти колач за десетак минута

Потребно:

Сок од јабуке

Ољуштене и на коцкице исечене јабуке

мало цимета

Ванил шећер

маслац

Пишкоте

маскарпоне или неки други кремасти неслани сир

шећер

слатка павлака

вода

ораси

Припрема: У дубљем тигању продинстајте јабуке са шећером и ванил шећером. Додајте им мало маслаца па оставите са стране.

Умутите слатку павлаку, па јој додајте неслан сир и још мало шећера. Додајте у павлаку и сир, свеже сецкане јабуке.

У калуп слажите слој од пишкота које сте потопили у сок од јабуке. Преко њих ставите фил од сира и павлаке, а потом и један слој динстаних јабука. Затим опет слој пишкота, а затим и фил од павлаке а потом и јабука. Завршите са шлагом преко којег ћете ставити грубо сецкане орахе које сте пре тога загрејали у тигању.

Стил.курир

Извор:
Стил Курир
Аутор:
Пошаљите коментар