САВРШЕН ДЕСЕРТ
ЈЕСЕЊИ ТИРАМИСУ ОД ЈАБУКА Кремасти колач без печења, само слојеви пуни укуса!
Искористите јабуке и направите прави јесењи, кремасти колач за десетак минута
Потребно:
Сок од јабуке
Ољуштене и на коцкице исечене јабуке
мало цимета
Ванил шећер
маслац
Пишкоте
маскарпоне или неки други кремасти неслани сир
шећер
слатка павлака
вода
ораси
Припрема: У дубљем тигању продинстајте јабуке са шећером и ванил шећером. Додајте им мало маслаца па оставите са стране.
Умутите слатку павлаку, па јој додајте неслан сир и још мало шећера. Додајте у павлаку и сир, свеже сецкане јабуке.
У калуп слажите слој од пишкота које сте потопили у сок од јабуке. Преко њих ставите фил од сира и павлаке, а потом и један слој динстаних јабука. Затим опет слој пишкота, а затим и фил од павлаке а потом и јабука. Завршите са шлагом преко којег ћете ставити грубо сецкане орахе које сте пре тога загрејали у тигању.
Стил.курир