РЕЦЕПТ ДАНА
ОД ОВЕ БУНДЕВАРЕ ОСТАЋЕ САМО МРВИЦЕ Савршен и брз рецепт УЗ ТАЈНИ ДОДАТАК, ПОЋИ ЋЕ ВАМ ВОДА НА УСТА
Aко волите бундеву, ово је прави рецепт за вас. Бундева је сјајна јер је нискокалорична, па вам онда ове кашике шећера не падају много тешко.
За посебан укус потрудиће се ораси.
Прави јесењи рецепт, лак и једноставан, с мало састојака.
Идеално, зар не?
Састојци:
800 г бундеве + 12 кашика шећера
500 г кора за питу
200г ораха плус 6 кашика шећера
1 дцл уља
1дцл воде
мало шећера у праху
Бундеву изрендајте, па помешајте са 12 кашика шећера. Оставите врло мало да одстоји. Потом је мало оцедите од воде коју је пустила. Орахе самељите.
Намажите плех уљем и ставите рерну да се греје на 200 степени. За то време на подлогу ставите једну кору, попрскате мало водом и уљем, ставите другу, такође попрскате, па преко треће коре стављате фил целом ширином на једну половину, поспете орасима и кашиком шећера и увијате питу.
Ово понављајте док не потрошите све коре. Поређате ролне једну поред друге и прелијете остатком воде и уља.
Питу печете док не будете златножуте боје како би била хрскава. Исеците је и поспите прах шећером.