БРАШНО СВЕЖЕ ГОДИНУ ДАНА ПОМОЋУ ЈЕДНОСТАВНОГ ТРИКА: Уз једноставан трик биће КАО ДА ЈЕ ТЕК КУПЉЕНО
Постоје нека правила када је чување брашна у питању. На тај начин неће доћи до појаве мољаца ни пропадања од стајања.
Ако желите да га заштитите од мољаца ставите га у замрзивач на два дана.
Такође је одлична опција да чувате брашно у фрижидеру и замрзивачу.
Знате ли које брашно се користи за која јела?
Бело брашно добија се финим млевењем језгра пшенице. Што се више пута меље, добија се финије брашно. Иако је мала разлика између оштрог и меког брашна, ипак је потребно користити одређену врсту како бисте добили задовољавајући резултат на крају.
Глатко брашно финије је од оштрог и идеално је за прављење хлеба, лиснатог и дизаног теста, пецива, савијача, крофни.
Оштро брашно користи се за кувана теста, кнедле, шуфнудле, за згушњавање умака и сосева. Осим тога, идеално је за припрему кора за торту, палачинки, кескића и за поховање.
Ако сте и даље у дилеми, можда би идеално било да користите половину мере оштрог, а половину мере меког брашна.
На крају крајева, чињеница је да је нема типа брашна које морате користити, јер до идеалног рецепта ћете доћи кроз сопствено искуство и умеће. На крају ћете употребљавати оно које вама највише одговара, што ћете сазнати испробавањем.
(Крстарица/Еспресо / Ало Трпеза)