Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БРАШНО СВЕЖЕ ГОДИНУ ДАНА ПОМОЋУ ЈЕДНОСТАВНОГ ТРИКА: Уз једноставан трик биће КАО ДА ЈЕ ТЕК КУПЉЕНО

16.05.2024. 17:29 17:33
Пише:
Извор: Ilustracija Pixabay.com

Постоје нека правила када је чување брашна у питању. На тај начин неће доћи до појаве мољаца ни пропадања од стајања.

Ако желите да га заштитите од мољаца ставите га у замрзивач на два дана.

Такође је одлична опција да чувате брашно у фрижидеру и замрзивачу.

Знате  ли које брашно се користи за која јела?

Бело брашно добија се финим млевењем језгра пшенице. Што се више пута меље, добија се финије брашно. Иако је мала разлика између оштрог и меког брашна, ипак је потребно користити одређену врсту како бисте добили задовољавајући резултат на крају.

Глатко брашно финије је од оштрог и идеално је за прављење хлеба, лиснатог и дизаног теста, пецива, савијача, крофни.

Оштро брашно користи се за кувана теста, кнедле, шуфнудле, за згушњавање умака и сосева. Осим тога, идеално је за припрему кора за торту, палачинки, кескића и за поховање.

Ако сте и даље у дилеми, можда би идеално било да користите половину мере оштрог, а половину мере меког брашна.

На крају крајева, чињеница је да је нема типа брашна које морате користити, јер до идеалног рецепта ћете доћи кроз сопствено искуство и умеће. На крају ћете употребљавати оно које вама највише одговара, што ћете сазнати испробавањем.

(Крстарица/Еспресо / Ало Трпеза)

Аутор:
Пошаљите коментар
ДОМАЋА НУТРИЦИОНИСТКИЊА ОБЈАСНИЛА КОЈЕ ЈЕ НАЈГОРЕ БРАШНО Подиже вам шећер у крви У НЕБЕСА, НИКАКО ГА НЕ КОРИСТИТЕ

ДОМАЋА НУТРИЦИОНИСТКИЊА ОБЈАСНИЛА КОЈЕ ЈЕ НАЈГОРЕ БРАШНО Подиже вам шећер у крви У НЕБЕСА, НИКАКО ГА НЕ КОРИСТИТЕ

16.04.2024. 20:04 20:13
ТИЈАНА НАЈМЛАЂА ВОДЕНИЧАРКА У СРБИЈИ Вратила се из Београда и код Косјерића са супругом меље кукуруз - прави брашно као пре 100 година

ТИЈАНА НАЈМЛАЂА ВОДЕНИЧАРКА У СРБИЈИ Вратила се из Београда и код Косјерића са супругом меље кукуруз - прави брашно као пре 100 година

03.03.2024. 14:51 15:21