РУЧАК ЗА РАВАН СТОМАК! Ову здраву питу без кора ћете стално правити
Фуд-блогерка Драгана Ваинхал Никитовић једна је од оних на чије рецепте не можете остати имуни јер су другачији, здрави, брзи и неодољиво укусни.
На њеним профилима могу се пронаћи препоруке за прављење различитих оброка за све оне који немају много времена да се посвете кувању. На Јутјубу је прати више од 77.500 корисника, на Инстаграму под именом драгана_ваинхал_никитовиц има готово 84.000 пратилаца, а на Тиктоку око 64.000. Како нам открива, као неко ко воли да кува, пре свега за породицу, решила је да све своје идеје и другачији прилаз кувању пласира на овим друштвеним мрежама.
– Ја сам неко ко воли да експериментише са храном и не волим да се држим традиционалног става да рецепт мора дословно да се следи. То увек наглашавам и приликом објаве рецепта: свако слободно може нешто друго додати или одузети по жељи – прича за „Дневников” Недељни ручак Драгана Ваинхал Никитовић. – Што се тиче инспирације, обожавам да гледам канал 24Kitchen и пратим на друштвеним мрежама апсолутно све кухиње света. И мислим да се може бити другачији, е, сада, неком се то свиђа, а неком не.
Драгана нам признаје да највише воли да једе све врсте теста, што слане, што слатке.
– Свесна сам, нарочито као мајка, да то није најбољи избор па гледам да кувам што здравије. Под тим мислим на што више поврћа, месо гледам да на менију не буде више од два-три пута недељно. Али, када пробате моје посне пљескавице од поврћа у лепињи или пуњени патлиџан са свежом моцарелом, месо вам неће фалити – каже уз осмех Драгана Ваинхал Никитовић, која је за наше читаоце припремила брзински а укусан и здрав оброк – питу са спанаћем, али без кора.
В. Б.
Пита без кора
2 јајета
400 г свежег сира (нпр. неки са мање посто масти)
2 мале чаше грчког јогурта
паковање беби спанаћа или око 150 г обичног
60 г овсених пахуљица