Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РАСПАДАЈУ СЕ У РУКАМА, А ТОПЕ У УСТИМА! Oве ребрасте ролнице са сиром ће вас ОДУШЕВИТИ

12.11.2023. 11:00 11:30
Пише:
Фото: Privatna arhiva

Фуд-блогерка из Краљева Татијана Богојевић на свом Инстаграму под именом „Без праха рога једнорога” припрема једноставне рецепте који могу да се праве у сваком дому.

Прати је више од 128 хиљада корисника ове друштвене мреже, а њена парола је да кување није компликовано, али да је потребно само мало љубави. Труди се да промовише све оне слане и слатке делиције које свако може да направи. Од укусних торти и колача, преко разних врста теста, све до традиционалних јела - све се то може пронаћи код Татијане на Инстаграму.

– Профил сам отворила за време карантина у јеку короне, јер ми је недостајала друштвена интеракција. Желела сам да се повежем са људима који осећају исту страст према кувању као ја – прича за „Дневников” Недељни ручак Татијана Богојевић.

Од укусних торти и колача, преко разних врста теста, све до традиционалних јела - све се то може пронаћи код Татијане на Инстаграму.

На њеном профилу најбоље, каже, пролазе они рецепти чије извођење учините могуће свакоме ко се иоле сналази у кухињи.

– Само је потребно да привучете људе да се охрабре да покушају. Наравно, битно је да лепо, сочно изгледају, толико да људи пожеле да се потруде око припреме – истиче наша саговорница и додаје да она највише воли да припрема теста, а да најчешће једе пасте.

За читаоце нашег додатка припремила је занимљив рецепт за ребрасте ролнице са сиром.

В. Б.

 

 

Ребрасте ролнице са сиром

 

120 мл воде

120 мл млека

40 г брашна

 

тесто:

60 мл топлог млека

8 г свежег квасца

35 г шећера

10 г соли

2 јајета

580 г брашна

35 г маслаца

 

У шерпицу најпре сипати 120 мл воде, 120 мл млека и 40 г брашна. Кувати на средњој температури док се смеса не згусне као пудинг. Оставити да се прохлади пет до десет минута, таман док премерите остале састојке.

Када се смеса охладила, помешати је са млеком, шећером и квасцем. Мало то размутите па додајте остале састојке за тесто (осим маслаца) и замесите га. Затим додати маслац и добро сјединити све. Оставити 1,5 до 2 сата да надође. Премесити тесто без брашна, поделити га на 12 делова, сваки обликовати у лоптицу и прекрити крпом док спремите сир.

Разваљати сваку лоптицу у облик елипсе. На једну половину ставити сир, а другу ножем изрезати на танке траке. Уролати од дела који није изрезан ка трачицама тако да се добију ролнице. Када завршите свих 12, оставите да нарасту око пола сата. Затим премажите са мало млека или размутите жуманце и млеко. Пеците на 180 степени 25-30 минута.

На крају, опционо, размутите кашику отопљеног маслаца и кашику меда и премажите их када их извадите из рерне.

Пише:
Пошаљите коментар
Ауторка канала „АУРОРА РЕЦЕПТИ” Сања Радосављевић открива како да направите ЦАРСКИ СЛАНИ РОЛАТ

Ауторка канала „АУРОРА РЕЦЕПТИ” Сања Радосављевић открива како да направите ЦАРСКИ СЛАНИ РОЛАТ

22.10.2023. 13:00 13:19
РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Страхиња Савић ОТКРИВА како да направите НАЈУКУСНИЈИ ЦАЦИКИ!

РЕЦЕПТИ ФУД-БЛОГЕРА: Страхиња Савић ОТКРИВА како да направите НАЈУКУСНИЈИ ЦАЦИКИ!

23.07.2023. 13:00 13:00
РЕЦЕПТИ ФУД БЛОГЕРА: Колач с јагодама и чоколадом Здравкa Kулинаркa

РЕЦЕПТИ ФУД БЛОГЕРА: Колач с јагодама и чоколадом Здравкa Kулинаркa

02.07.2023. 00:42 10:04