Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

РЕЦЕПТ ФУД-БЛОГЕРКЕ Душице Калањ: Љубав нас инспирише

09.07.2023. 15:08 12:35
Пише:
Фото: Privatna arhiva/instagram.com/ljubavihrana.rs

„Љубав нас инспирише да себи и својим вољенима правимо храну”, мото је Душице Калањ, чији блог „Љубав и храна” на Инстаграму прати више од 31.500 људи, којима ова млада девојка свакодневно нуди разноврсне и најукусније рецепте.

„Све док вам је у устима залогај хране, проблеми су решени - бар за сада”, тврди Душица, која је мисију да љубав према кулинарству преноси и другима започела сасвим случајно.

„У животу се ништа не дешава случајно, све Господ уреди и све што нам се дешава у животу је са неким добрим разлогом. Тако сам крајем новембра 2020. године добила корону и нисам радила неки период у фирми. Имала сам много више слободног времена и одлучила сам да отворим Интаграм профил”, прича за Недељни ручак Душица Калањ, а на наше питање шта највише воли да једе у шаљивом маниру одговара да је боље да је питамо шта не воли. „Волим све да једем и то је мој велики проблем. Највише волим да једем салате (све долазе у обзир), торте и колаче. Најчешће спремам разне слаткише, пецива и печени кромпир из рерне, а кажу да то најбоље спремам”, наглашава ауторка блога „Љубав и храна”.

Читаоцима Дневниковог Недељног ручка Душица Калањ дарује рецепт за брзе и сочне плазма коцке.

Брзе и веома сочне плазма коцке

Кора:

5 јаја

5 кашика шећера

5 кашика брашна

2 кашике какао праха

1 кесица прашка за пециво

500 мл чоколадног млека

Фил:

250 г шећера у праху

700 г киселе павлаке

300 г млевене плазме

Декорација:

200 г шлага

Умутити јаја и шећер те додати брашно, какао прах и прашак за пециво, а потом све добро сјединити. Излити масу у плех димензија 30 џ 20 цм  обложен папиром за печење. Пећи на 200 степени од 13 до 15 минута. Након печења скинути папир за печење. Врелу кору прелити хладним чоколадним млеком. Потом припремити фил: умутити павлаку са шећером у праху, потом додати плазму и све сјединити. Хладну кору премазати филом. Умутити шлаг и ставити преко фила. Декорисати по жељи.

 

Пише:
Пошаљите коментар