РЕЦЕПТ ФУД-БЛОГЕРКЕ Душице Калањ: Љубав нас инспирише
„Љубав нас инспирише да себи и својим вољенима правимо храну”, мото је Душице Калањ, чији блог „Љубав и храна” на Инстаграму прати више од 31.500 људи, којима ова млада девојка свакодневно нуди разноврсне и најукусније рецепте.
„Све док вам је у устима залогај хране, проблеми су решени - бар за сада”, тврди Душица, која је мисију да љубав према кулинарству преноси и другима започела сасвим случајно.
„У животу се ништа не дешава случајно, све Господ уреди и све што нам се дешава у животу је са неким добрим разлогом. Тако сам крајем новембра 2020. године добила корону и нисам радила неки период у фирми. Имала сам много више слободног времена и одлучила сам да отворим Интаграм профил”, прича за Недељни ручак Душица Калањ, а на наше питање шта највише воли да једе у шаљивом маниру одговара да је боље да је питамо шта не воли. „Волим све да једем и то је мој велики проблем. Највише волим да једем салате (све долазе у обзир), торте и колаче. Најчешће спремам разне слаткише, пецива и печени кромпир из рерне, а кажу да то најбоље спремам”, наглашава ауторка блога „Љубав и храна”.
Читаоцима Дневниковог Недељног ручка Душица Калањ дарује рецепт за брзе и сочне плазма коцке.
Брзе и веома сочне плазма коцке
5 јаја
5 кашика шећера
5 кашика брашна
2 кашике какао праха
1 кесица прашка за пециво
500 мл чоколадног млека
250 г шећера у праху
700 г киселе павлаке
300 г млевене плазме
200 г шлага
Умутити јаја и шећер те додати брашно, какао прах и прашак за пециво, а потом све добро сјединити. Излити масу у плех димензија 30 џ 20 цм обложен папиром за печење. Пећи на 200 степени од 13 до 15 минута. Након печења скинути папир за печење. Врелу кору прелити хладним чоколадним млеком. Потом припремити фил: умутити павлаку са шећером у праху, потом додати плазму и све сјединити. Хладну кору премазати филом. Умутити шлаг и ставити преко фила. Декорисати по жељи.