Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Сочно јагњеће печење с кромпиром

15.11.2018. 17:17 17:20
Пише:
Фото: pixabay.com

Јагњеће и овчије месо се  сматра деликатесом због свог специфичног укуса и мириса. У овдашњим кухињама се често спрема као печење за веће прославе и славе, мада је погодно и за свакодневне оброке, када се најчешће кува или динста. 

Састојци:

- 1 кг јагњетине,

- 750 г кромпира,

- 3 шаргарепе,

- црни лук,

- 60 мл маслиновог уља,

- со, бибер, рузмарин и оригано по укусу

Припрема:

1. У ватросталну посуду ставити јагњетину, кромпир, шаргарепе и лук.

2. Премазати уљем и зачинити.

3. Посути рузмарином и ориганом.

4. Поклопити и пећи у рерни загрејаној на 200 степени око сат времена.

5. Током печења, повремено поливати с мало воде.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Месна пита

Рецепт дана: Месна пита

13.11.2018. 18:54 19:10
Рецепт дана: Целер чорба

Рецепт дана: Целер чорба

12.11.2018. 18:15 18:21