Рецепт дана: Месна пита
У питању је крајње прилагодљив рецепт; можете да бирате који ћете тип брашна, а може и с кришкама кромпира, ако бисте јело више налик мусаки... Може да буде доручак, ручак или вечера, а послужиће и као топло пређело...
Састојци:
- 500 г мешаног млевеног меса,
- 2 главице лука,
- 4 јајета,
- 250 мл јогурта,
- 100 г брашна,
- 40 г сувог врата,
- 2 кашичице соли,
- равна кашичица соде бикарбоне, г
- кашичица бибера,
- мања веза першуна
Припрема:
1. У посуду за мешење ставити месо, ситно исецкан црни лук, јаја, јогурт и исецкан першун, па све добро измешати.
2. Додати брашно, со, соду и бибер и поново добро измешати, да се брашно и зачини свуда распореде.
3. Сипати смесу у мању четврстасту тепсију, чије је дно постављено папиром за печење и поравнати.
4. Суви врат исецкати на мање листиће, распоредити га преко смесе у тепсији, притискујући мало да се лепо залепи.
5. Пећи на 200 степени око 45 минута.
6. Оставити да се мало охлади, сећи на коцке и служити топло.