Recept dana: Sočno jagnjeće pečenje s krompirom
15.11.2018.
17:17
17:20
Komentari (0)
Jagnjeće i ovčije meso se smatra delikatesom zbog svog specifičnog ukusa i mirisa. U ovdašnjim kuhinjama se često sprema kao pečenje za veće proslave i slave, mada je pogodno i za svakodnevne obroke, kada se najčešće kuva ili dinsta.
Sastojci:
- 1 kg jagnjetine,
- 750 g krompira,
- 3 šargarepe,
- crni luk,
- 60 ml maslinovog ulja,
- so, biber, ruzmarin i origano po ukusu
Priprema:
1. U vatrostalnu posudu staviti jagnjetinu, krompir, šargarepe i luk.
2. Premazati uljem i začiniti.
3. Posuti ruzmarinom i origanom.
4. Poklopiti i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko sat vremena.
5. Tokom pečenja, povremeno polivati s malo vode.