Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Кус-кус салата

03.04.2018. 17:42 17:48
Пише:
Фото: pixabay.com

Оно што је код припреме врло важно је правилна сразмер течности и зрнаца кус куса. Сматра се да је кус-кус савршено куван када су зрнца разабрана, пахуљаста и лагана.

Састојци:

- 100 г кус-куса,

- 190 мл вреле воде,

- мања главица црвеног лука,

- 2 чена белог лука,

- 6 малих киселих краставаца,

- со и бибер,

- 4 кашике маслиновог уља,

- 2 кашике ачето балсамика или лимунов сок

Припрема:

1. Кус-кус ставити у чинију, прелити кипућом водом, поклопити и оставити да се намаче пет минута.

2. Затим промешати виљушком и оставити отклопљено да се сасвим охлади.

3. Црвени лук, киселе краставце и бели лук ситно исецкати, па их додати кус кусу, посолити, побиберити и залити маслиновим уљем и ачетом балсамиком.

4. Све фино промешати и послужити.

5. Салата може да се припреми пар сати пре служења. У том случају је треба поклопити и оставити у фрижидеру.

6. Послужити уз све врсте печеног меса.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Мини куглоф с лимуном

Рецепт дана: Мини куглоф с лимуном

01.04.2018. 10:12 10:13
Рецепт дана: Мафини од банана

Рецепт дана: Мафини од банана

29.03.2018. 11:51 11:54