Рецепт дана: Кус-кус салата
Оно што је код припреме врло важно је правилна сразмер течности и зрнаца кус куса. Сматра се да је кус-кус савршено куван када су зрнца разабрана, пахуљаста и лагана.
Састојци:
- 100 г кус-куса,
- 190 мл вреле воде,
- мања главица црвеног лука,
- 2 чена белог лука,
- 6 малих киселих краставаца,
- со и бибер,
- 4 кашике маслиновог уља,
- 2 кашике ачето балсамика или лимунов сок
Припрема:
1. Кус-кус ставити у чинију, прелити кипућом водом, поклопити и оставити да се намаче пет минута.
2. Затим промешати виљушком и оставити отклопљено да се сасвим охлади.
3. Црвени лук, киселе краставце и бели лук ситно исецкати, па их додати кус кусу, посолити, побиберити и залити маслиновим уљем и ачетом балсамиком.
4. Све фино промешати и послужити.
5. Салата може да се припреми пар сати пре служења. У том случају је треба поклопити и оставити у фрижидеру.
6. Послужити уз све врсте печеног меса.