Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kus-kus salata

03.04.2018. 17:42 17:48
Piše:
Foto: pixabay.com

Ono što je kod pripreme vrlo važno je pravilna srazmer tečnosti i zrnaca kus kusa. Smatra se da je kus-kus savršeno kuvan kada su zrnca razabrana, pahuljasta i lagana.

Sastojci:

- 100 g kus-kusa,

- 190 ml vrele vode,

- manja glavica crvenog luka,

- 2 čena belog luka,

- 6 malih kiselih krastavaca,

- so i biber,

- 4 kašike maslinovog ulja,

- 2 kašike ačeto balsamika ili limunov sok

Priprema:

1. Kus-kus staviti u činiju, preliti kipućom vodom, poklopiti i ostaviti da se namače pet minuta.

2. Zatim promešati viljuškom i ostaviti otklopljeno da se sasvim ohladi.

3. Crveni luk, kisele krastavce i beli luk sitno iseckati, pa ih dodati kus kusu, posoliti, pobiberiti i zaliti maslinovim uljem i ačetom balsamikom.

4. Sve fino promešati i poslužiti.

5. Salata može da se pripremi par sati pre služenja. U tom slučaju je treba poklopiti i ostaviti u frižideru.

6. Poslužiti uz sve vrste pečenog mesa.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Mini kuglof s limunom

Recept dana: Mini kuglof s limunom

01.04.2018. 10:12 10:13
Recept dana: Mafini od banana

Recept dana: Mafini od banana

29.03.2018. 11:51 11:54