Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Бајадере

22.11.2017. 08:41 08:46
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Уживајте у слаткој „плесачици“, омиљеној посластици којој тек малобројни могу да одоле.

Састојци:

- 700 г шећера,

- 18 кашика воде,

- 300 г млевених ораха,

- 300 г млевеног кекса,

- 200 г маргарина

За глазуру бр. 1:

- 50 г маргарина,

- 150 г чоколаде,

- 5-6 кашика млека,

- 2 кашике шећера,

За глазуру бр. 2:

- 125 г маргарина,

- кашика уља,

- 250 г чоколаде

Припрема:

1. Шећер и воду ставити на ватру, па након кључања оставити да ври још три минута.

2. Склонити с ватре и додати орахе и кекс.

3. Мало прохладити, па додати маргарин.

4. Масу поделити на два дела; у један ставити 4-5 кашика од припремљене глазуре и умесити.

5. На дно тепсије ставити тамни део и поравнати влажним длановима.

Потом преко тамног дела ставити светли део, па опет поравнати. 

6. Припрема глазуре бр.1: Глазуру лагано отопити на благој ватри, мешати да не загори и остатак прелити преко готове бајадере. Ако сте у прилици, prеthodno бајадеру преко ноћи охладите на послужавнику, па је сутрадан прелите глазуром.

7. Добро охладити у фрижидеру, па сећи скалпером на штанглице 6Х2 центиметра. Јер, колико год да је важан укус бајадере, толико је важно и лепо је и што правилније исећи.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пуњени шаран са орасима

Рецепт дана: Пуњени шаран са орасима

17.11.2017. 17:33 17:41
Рецепт дана: Пилећи штапићи

Рецепт дана: Пилећи штапићи

10.11.2017. 11:53 11:56