Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Bajadere

22.11.2017. 08:41 08:46
Piše:
Foto: Youtube Printscreen

Uživajte u slatkoj „plesačici“, omiljenoj poslastici kojoj tek malobrojni mogu da odole.

Sastojci:

- 700 g šećera,

- 18 kašika vode,

- 300 g mlevenih oraha,

- 300 g mlevenog keksa,

- 200 g margarina

Za glazuru br. 1:

- 50 g margarina,

- 150 g čokolade,

- 5-6 kašika mleka,

- 2 kašike šećera,

Za glazuru br. 2:

- 125 g margarina,

- kašika ulja,

- 250 g čokolade

Priprema:

1. Šećer i vodu staviti na vatru, pa nakon ključanja ostaviti da vri još tri minuta.

2. Skloniti s vatre i dodati orahe i keks.

3. Malo prohladiti, pa dodati margarin.

4. Masu podeliti na dva dela; u jedan staviti 4-5 kašika od pripremljene glazure i umesiti.

5. Na dno tepsije staviti tamni deo i poravnati vlažnim dlanovima.

Potom preko tamnog dela staviti svetli deo, pa opet poravnati. 

6. Priprema glazure br.1: Glazuru lagano otopiti na blagoj vatri, mešati da ne zagori i ostatak preliti preko gotove bajadere. Ako ste u prilici, prethodno bajaderu preko noći ohladite na poslužavniku, pa je sutradan prelite glazurom.

7. Dobro ohladiti u frižideru, pa seći skalperom na štanglice 6H2 centimetra. Jer, koliko god da je važan ukus bajadere, toliko je važno i lepo je i što pravilnije iseći.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Punjeni šaran sa orasima

Recept dana: Punjeni šaran sa orasima

17.11.2017. 17:33 17:41
Recept dana: Pileći štapići

Recept dana: Pileći štapići

10.11.2017. 11:53 11:56