Рецепт дана: Пилећи штапићи
Хрскави и укусни пилећи штапићи здрава су, с обзиром да се пеку, а не прже, препорука за данашњи ручак.
Састојци:
- 500 г пилећих прса,
- пилећа коцка за супу,
- 300 мл воде,
- кашика сенфа,
- 100 мл уља,
- 2 кашике брашна,
- 1/2 кашике белог лука у праху,
- 50 г сусама,
- 1/2 кашике млевене црвене паприке,
- 50 г паленте,
- 1 лимун
Припрема:
1. Ставити шерпу са водом да проври, а затим додати коцку за супу, па промешати и кувати 10 минута.
2. У међувремену у дубљу посуду сипати уље и сенф. Непрекидно мешати жицом, па потом додати 100 мл скуване супе.
3. Месо исећи на уже дугуљасте шницле и додати у посуду.
4. Промешати и оставити да одстоји у маринади два сата.
5. У посебној посуди помешати брашно, паленту, бели лук у праху, црвену паприку и сусам.
6. Месо извадити из маринаде, па уваљати у мешавину брашна и паленте.
7. Поређати у плех обложен папиром и пећи на 220 степени око 40 минута.