Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Титов колач

25.05.2017. 11:48 11:52
Пише:
Фото: www.freeimages.com

Савршен рецепт за 25. мај - Дан младости и рођендан друга Тита.

Састојци (за бисквит):

– 4 жуманцета,

– 200 г шећера,

– 5 кашика хладне кафе,

– 100 г млевених ораха,

– 5 кашика брашна,

– 3 кашике уља,

– 1 прашак за пециво,

– шлаг од 5 беланаца

За први фил:

– 400 мл млека,

– 5 кашика брашна,

– 2 жуманцета

За други фил:

– 230 г путера,

– 10 кашика шећера,

– 100 г истопљене чоколаде за кување,

– 1 ванил шећер

Припрема (бисквита):

1. Одвојити беланца од жуманаца.

2. У беланце додати 100 г шећера и измиксати миксером.

3. И у жуманце додати 100 г шећера и измиксати.

4. Потом у умућена жуманца додати пет кашика хладне кафе, 100 г ораха, пет кашика брашна, три кашике уља, прашак за пециво и смесу од беланаца.

5. Ставити бисквит да се пече 20-25 минута у рерни загрејаној на 200 степени.

Припрема првог фила:

У 400 мл млека додати пет кашика брашна и два шуманцета и кувати уз непрестано мешање.

Припрема другог фила:

У 230 г путера додати десет кашика шећера, 100 г истопљене чоколаде и ванил шећер.

На крају фил од путера додати у хладан фил од млека.

Кад се бисквит охлади, ставити фил и украсити колач шлагом.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Печена свињска ребарца

Рецепт дана: Печена свињска ребарца

22.05.2017. 09:52 09:54
Рецепт дана: Пица од паленте

Рецепт дана: Пица од паленте

11.05.2017. 09:50 09:56