Рецепт дана: Печена свињска ребарца
Ако волите ребарца које се топе у устама, а месо само одваја од коске – ово јело ће вам се сигурно допасти.
Састојци:
- 1 велики комад свињских ребараца,
- 1 кашика вегете,
- 1 кашичица бибера,
- 1/2 кашичице белог лука у праху,
- 1/3 кашичица алеве паприке,
- соли по укусу,
- 2 кашике сенфа,
- 1 кесица вурчестер соса
За премаз:
- 3-4 кашике кечапа,
- 1 кашика маслиновог уља,
- 1 кашичица оригана
Припрема:
1. Вегету, бибер, со, алеву паприку и бели лук промешати и добијеном смесом зачинити ребарца.
2. Сенф помешати са ворчестер сосом и премазите ребарца
3. Ребарца умотати у алуминијумској фолију, коју сте prеthodno попрскали уљем и оставити неколико сати у фрижидеру да месо „одмори“.
4. Рерну загрејати на 120 степени и ребарца увијена у фолију пећи око 2 и по сата.
5. Пажљиво отворити фолију и премазите ребарца мешавином кечапа, маслиновог уља и оригана.
6. Укључити горњи грејач у рерни на најјачу ватру и пећи их неколико минута док се не ухвати лепа корица.