Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Titov kolač

25.05.2017. 11:48 11:52
Piše:
Izvor: www.freeimages.com

Savršen recept za 25. maj - Dan mladosti i rođendan druga Tita.

Sastojci (za biskvit):

– 4 žumanceta,

– 200 g šećera,

– 5 kašika hladne kafe,

– 100 g mlevenih oraha,

– 5 kašika brašna,

– 3 kašike ulja,

– 1 prašak za pecivo,

– šlag od 5 belanaca

Za prvi fil:

– 400 ml mleka,

– 5 kašika brašna,

– 2 žumanceta

Za drugi fil:

– 230 g putera,

– 10 kašika šećera,

– 100 g istopljene čokolade za kuvanje,

– 1 vanil šećer

Priprema (biskvita):

1. Odvojiti belanca od žumanaca.

2. U belance dodati 100 g šećera i izmiksati mikserom.

3. I u žumance dodati 100 g šećera i izmiksati.

4. Potom u umućena žumanca dodati pet kašika hladne kafe, 100 g oraha, pet kašika brašna, tri kašike ulja, prašak za pecivo i smesu od belanaca.

5. Staviti biskvit da se peče 20-25 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

Priprema prvog fila:

U 400 ml mleka dodati pet kašika brašna i dva šumanceta i kuvati uz neprestano mešanje.

Priprema drugog fila:

U 230 g putera dodati deset kašika šećera, 100 g istopljene čokolade i vanil šećer.

Na kraju fil od putera dodati u hladan fil od mleka.

Kad se biskvit ohladi, staviti fil i ukrasiti kolač šlagom.

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pečena svinjska rebarca

Recept dana: Pečena svinjska rebarca

22.05.2017. 09:52 09:54
Recept dana: Pica od palente

Recept dana: Pica od palente

11.05.2017. 09:50 09:56