БЛИЖИ СЕ УСКРС, А САМИМ ТИМ И ФАРБАЊЕ ЈАЈА Уз овај трик професионалних кувара љуска ће остати цела
Нема особе која не зна да скува јаја, само се убаце у воду и кроз десетак минута буду готова.
Мада, често се деси да нам неко јаје од превелике топлоте пукне, а када се то деси, протеин цури и ваш оброк неће више бити здрав као на почетку.
Уз овај једноставан трик, скуваћете савршено јаје.
Можда ће вам деловати чудно, али целулоза из чачкалица је та која ће спречити да се ваш протеин из јаја разлије, чак и ако мало пукне. Иако многи не знају ово објашњење, сви су приметили да метода увек функционише и да је користе многи професионални кувари.
Довољно је да убаците од три до пет комада заједно у воду са јајима, а након што јаја буду охлађена, проверите да ли су оштећена. Оно што је додатно посебно важно јесте да јаја не кувате на највишој температури, да би имала места да плутају.
Да бисте спречили додатно пуцање љуске, додајте мало соли и сирћета у воду.