BLIŽI SE USKRS, A SAMIM TIM I FARBANJE JAJA Uz ovaj trik profesionalnih kuvara ljuska će ostati cela
Nema osobe koja ne zna da skuva jaja, samo se ubace u vodu i kroz desetak minuta budu gotova.
Mada, često se desi da nam neko jaje od prevelike toplote pukne, a kada se to desi, protein curi i vaš obrok neće više biti zdrav kao na početku.
Uz ovaj jednostavan trik, skuvaćete savršeno jaje.
Možda će vam delovati čudno, ali celuloza iz čačkalica je ta koja će sprečiti da se vaš protein iz jaja razlije, čak i ako malo pukne. Iako mnogi ne znaju ovo objašnjenje, svi su primetili da metoda uvek funkcioniše i da je koriste mnogi profesionalni kuvari.
Dovoljno je da ubacite od tri do pet komada zajedno u vodu sa jajima, a nakon što jaja budu ohlađena, proverite da li su oštećena. Ono što je dodatno posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, da bi imala mesta da plutaju.
Da biste sprečili dodatno pucanje ljuske, dodajte malo soli i sirćeta u vodu.