ВОЛИТЕ ЈАЧУ КАФУ? Већина је прави на СУПРОТАН НАЧИН од онога како би требало: Ево како да не буде КИСЕЛА
Грешка коју многи праве нехотице јој драстично погоршава укус, али постоји правило како да спремите топли напитак тако да буде савршен, баш онако јак како волите!
Волите ли јачу или слађу кафу?
Иако се ова два не искључују међусобно, многи праве једну грешку када желе да напитак буде интензивног укуса.
Свако има неки свој омиљени начин припреме кафе, а како се „правилно“ кува, као и да ли треба користити воду из чесме за припрему, када је најбоље да се пије, објаснили су стручњаци и указали на неке грешке које многи праве.
Оно што већина ради када жели да спреми јачи црни напитак, какав многи у Србији пију, јесте да повећа количину кафе. Велика грешка!
Ако стављате превише кафе, ризикујете да да напитак буде киселкаст. Заправо, упркос увреженом мишљењу, већа количина овог црног праха неће интензивирати укус напитка. Постоји само одређена количина кофеина који може да се „извуче“ из зрна пре него што уништите укус напитку, а све то зависи од времена контакта, брзине екстракције и размере воде и каве.
Златно правило је 2 кашичице кафе на 170 милилитара воде.
Крстарица