VOLITE JAČU KAFU? Većina je pravi na SUPROTAN NAČIN od onoga kako bi trebalo: Evo kako da ne bude KISELA
Greška koju mnogi prave nehotice joj drastično pogoršava ukus, ali postoji pravilo kako da spremite topli napitak tako da bude savršen, baš onako jak kako volite!
Volite li jaču ili slađu kafu?
Iako se ova dva ne isključuju međusobno, mnogi prave jednu grešku kada žele da napitak bude intenzivnog ukusa.
Svako ima neki svoj omiljeni način pripreme kafe, a kako se „pravilno“ kuva, kao i da li treba koristiti vodu iz česme za pripremu, kada je najbolje da se pije, objasnili su stručnjaci i ukazali na neke greške koje mnogi prave.
Ono što većina radi kada želi da spremi jači crni napitak, kakav mnogi u Srbiji piju, jeste da poveća količinu kafe. Velika greška!
Ako stavljate previše kafe, rizikujete da da napitak bude kiselkast. Zapravo, uprkos uvreženom mišljenju, veća količina ovog crnog praha neće intenzivirati ukus napitka. Postoji samo određena količina kofeina koji može da se „izvuče“ iz zrna pre nego što uništite ukus napitku, a sve to zavisi od vremena kontakta, brzine ekstrakcije i razmere vode i kave.
Zlatno pravilo je 2 kašičice kafe na 170 mililitara vode.
Krstarica