СИГУРНО ПРАВИТЕ ОВЕ 3 ГРЕШКЕ И КАФА ВАМ ЈЕ ОСРЕДЊА Ево шта треба да радите да буде ВРХУНСКА
Навика многих, иако веома нездрава, јесте испијање кафе пре доручка. Иако се кување кафе чини као сасвим једноставан задатак, већина људи прави бар једну од ових грешака.
Постоји неколико корака и битних ставки у процесу кувања кафе како бисте добили најбољи могући укус.
Ево честих грешака које правимо:
1. Користимо воду са чесме
Кафа је приближно 98 посто воде. Квалитет воде са чесме није као некада и може да промени квалитет кафе. Идеална је употреба филтриране воде.
2. Кувамо на погрешној температури
Температура воде изузетно је важна. Током кувања треба да буде између 90° Ц и 95° Ц. Воду можете да прокувате и оставите је да стоји око 30 секунди пре закувавања.
3. Превише кафе стављамо
Људи често додају превише кафе да би бла јачег укуса, али ако ставимо превише, ризикујемо да добијемо кисели укус.
Упркос ономе што мислимо, више кафе неће направити јачу шољицу кафе. Златно правило је 2 кашичице кафе на 170 милилитара воде.
Крстарица