A САД НЕШТО ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ - ПОХОВАНО МЛЕКО Обориће вас с ногу
Топи се у устима и потпуно ћете га обожавати,а припрема, веровали или не, једноставна и брза
Ако у кухињи имате млеко, густин и јаја већ сте на пола пута да направите специјалит који ће вас одушевити.
За ову несвакидашњу посластицу требаће вам свега неколико минута и неколико намирница које углавном сви имамо у кући.
Састојци:
- 500 мл пуномасног млека
- 50 г шећера
- 50 г кукурузног скроба (густина)
- нарендана кора 1 лимуна и 1 поморанџе
- 1 штапић цимета
- 2 јајета
- 50 г оштрог брашна
- маслиново уље
Припрема
На средњој температури прокувајте млеко са штапићем цимета, кором поморанџе и лимуна, и шећером.
У међувремену растопите густин у мало млека, додајте га у млеко и наставите да мешате како не би загорело.
Склоните с ватре, улијте у калупе или у плех, па исеците на коцкице кад се добро охлади и стисне.
Коцкице ароматизованог згуснутог млека уваљајте у јаја, па у брашно.
Пржите на маслиновом уљу (ради укуса, можете додати мало путера) и поспите с доста шећера.
Kurir.rs/ Дневник