Рецепт дана: Похована фета с медом
Поховани сир је нешто од чега обично бежимо, углавном због тога што се верује како га је тешко направити како треба. Најважније да одаберете прави сир и пратите ове смернице...
Састојци:
- 250 г фета сира,
- 2 јајета,
- кашичица млевене црвене паприке,
- кашичица млевеног бибера,
- 100 г брашна,
- 100 г сусама,
- 4 кашике цветног меда
Припрема:
1. Оцедити фету и обрисати је.
2. Величина комада сира није битна, али дебљина не би смела да буде већа од 1,5 центиметра. Исећи фету најпедантније могуће.
3. Умутити јаја, а у другој чинији промешати брашно, млевену црвену паприку и бибер. У трећу чинију сипати сусам.
4. Фету прво уваљати у јаје, затим у мешавину брашна, поново у јаје и на крају у сусам.
5. Понављати поступак док се не потроши сав сир.
6. Пећи у дубоком уљу пар минута с једне и друге стране.
7. Оцедити на кухињском папиру, па вруће прелити медом.