Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

БРЗИ РУЧАК "ЗА ПОНЕТИ" Ови такоси се праве очас посла, а укус ће вас распаметити

02.03.2024. 14:23 14:31
Пише:
Фото: Printscreen/Facebook

Љубитељи ове врсте кухиње ће се заљубити у лагани рецепт за такосе који буде сва чула и отварају апетит.

Ево како да направите неодољиве такосе чији укус ће вас из ваше кухиње инстант пребацити у Мексико.

Потребни састојци:

Маслиново уље

Црвени лук

Бели лук

Млевено месо (јунеће/свињско)

Парадајз сок/пелат

Зачини

Салса:

Авокадо

Лајм

Першун

Грчки јогурт

Маслиново уље

Со и бибер

Прилози:

Зелена салата

Кукуруз

На тигању са мало угрејаног уља пропржићемо једну главицу црвеног лука који ћемо прелити са мало бујона и додати ситно исецкан бели лук. Затим у то убацијумо млевено месо и динстамо у парадајз сосу.

У међувремену, у блендеру ћемо направити салсу. Биће нам потребан један авокадо, изрендана кора пола лајма, који цемо исцедити у тај авокадо, а затим додати першун и грчки јогурт, као и мало маслиновог уља. На крају посолимо и побиберимо па све то изблендамо. И вуала, салса је спремна!

Сада ћемо благо изгриловати тортиље на тигању са обе стране па их нафиловати. Прво стављамо млевено месо у парадајз сосу, па зелену салату и кукуруз и на крају салсу од авокада. Додатке можете мењати по сопственом укусу, па се ту може додати још и црни лук, пасуљ, рендани качкаваљ или шта год пожелите.

Тортиљу преклопите и уживате у дегустацији. Пријатно!

Дневник/Стил.Курир

Пише:
Пошаљите коментар