Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Сатараш са домаћом кобасицом

24.06.2017. 14:40 14:43
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Ако мислите да на овим врућинама не можете ни да мислите на храну, а камоли да нешто поједете – грдно се варате. Ево правог залогаја за летње врелине.

Састојци:

- 3 веће главице црног лука,

- 1/2 кг паприка,

- 1 кг парадајза,

- 1 већи патлиџан,

- 2 шаке пиринча,

- со и бибер по укусу,

- оригано,

- уље.

Припрема:

1. На уљу се издинстати лук, па додати паприку.

2. Када папарика омекша, додати ољуштен патлиџан исечен на коцкице.

3. Након 5 минута динстања, додати парадајз исецкан на коцкице. 4. Све заједно динстати неких двадесетак минута, па у смесу додати опран пиринач.

5. Смањити температуру на минимум, па оставити сатараш да се, поклопљен, лагано крчка још једно 5 минута.

6. Додати со, бибер и оригано, па све промешати.

7. Уз овакав сатараш, једу се домаће кобасице.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Грчка салата

Рецепт дана: Грчка салата

22.06.2017. 10:24 10:27
Рецепт дана: Српска пљескавица

Рецепт дана: Српска пљескавица

11.06.2017. 09:10 09:15