Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Sataraš sa domaćom kobasicom

24.06.2017. 14:40 14:43
Piše:
Izvor: Youtube Printscreen

Ako mislite da na ovim vrućinama ne možete ni da mislite na hranu, a kamoli da nešto pojedete – grdno se varate. Evo pravog zalogaja za letnje vreline.

Sastojci:

- 3 veće glavice crnog luka,

- 1/2 kg paprika,

- 1 kg paradajza,

- 1 veći patlidžan,

- 2 šake pirinča,

- so i biber po ukusu,

- origano,

- ulje.

Priprema:

1. Na ulju se izdinstati luk, pa dodati papriku.

2. Kada paparika omekša, dodati oljušten patlidžan isečen na kockice.

3. Nakon 5 minuta dinstanja, dodati paradajz iseckan na kockice. 4. Sve zajedno dinstati nekih dvadesetak minuta, pa u smesu dodati opran pirinač.

5. Smanjiti temperaturu na minimum, pa ostaviti sataraš da se, poklopljen, lagano krčka još jedno 5 minuta.

6. Dodati so, biber i origano, pa sve promešati.

7. Uz ovakav sataraš, jedu se domaće kobasice.

Autor:
Pošaljite komentar
Recept dana: Grčka salata

Recept dana: Grčka salata

22.06.2017. 10:24 10:27
Recept dana: Srpska pljeskavica

Recept dana: Srpska pljeskavica

11.06.2017. 09:10 09:15