Recept dana: Sataraš sa domaćom kobasicom
Ako mislite da na ovim vrućinama ne možete ni da mislite na hranu, a kamoli da nešto pojedete – grdno se varate. Evo pravog zalogaja za letnje vreline.
Sastojci:
- 3 veće glavice crnog luka,
- 1/2 kg paprika,
- 1 kg paradajza,
- 1 veći patlidžan,
- 2 šake pirinča,
- so i biber po ukusu,
- origano,
- ulje.
Priprema:
1. Na ulju se izdinstati luk, pa dodati papriku.
2. Kada paparika omekša, dodati oljušten patlidžan isečen na kockice.
3. Nakon 5 minuta dinstanja, dodati paradajz iseckan na kockice. 4. Sve zajedno dinstati nekih dvadesetak minuta, pa u smesu dodati opran pirinač.
5. Smanjiti temperaturu na minimum, pa ostaviti sataraš da se, poklopljen, lagano krčka još jedno 5 minuta.
6. Dodati so, biber i origano, pa sve promešati.
7. Uz ovakav sataraš, jedu se domaće kobasice.