Рецепт дана: Пуњени плави патлиџан
24.08.2018.
18:30
18:34
Коментари (0)
Брзо и укусно право летње јело у којем ће уживати читава породица. ваља знати и да плави патлиџан спада у најздравије намирнице. Богатог витаминско-минералног састава, ово поврће има антиоксидативна, антиканцерогена и противупална својства.
Састојци:
- 2 плава патлиџана,
- 200 г пилетине,
- 2 паприке,
- 100 г шампињона,
- 1 парадајз,
- главица црног лука,
- босиљак, оригано, кари и суви зачини по укусу,
- ½ мање главице броколија,
- 2 шаргарепе
Припрема:
1. Издинстати црни лук, па додати насецкане печурке, паприку, броколи, шаргарепу, пилетину и зачине.
2. Издубити плаве патлиџане и пунити их.
3. Наређати насецкан парадајз.
4. Пећи у рерни око пола сата на 200 степени.