Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Поховане буковаче

22.08.2018. 19:53 19:54
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Буковача је укусна јестива гљива и одлично помоћно лековито средство, нарочито ефикасно у борби против високог притиска, повишеног нивоа холестерола и инфекција, као и ослабљеног имунитета.

Састојци (за 4 особе):

- 250 г буковача,

- 2 јајета,

- по потреби мало глатког брашна,

- 1 дл млека,

- вегете, соли и бибера по укусу

Припрема

1. Буковаче поређати на тањир или тацну, па их лагано посути вегетом.

2. Умутити јаја, брашно, млеко и зачине, као за тесто за палачинке, али гушће.

3. Умакати буковаче у смесу и пржити их на уљу или масти. Притом је вађно да се пази да уље не буде превише вруће како би буковача омекшала. Пржити око 3 минута са сваке стране.

4. Сервирати као самостално јело уз мало павлаке или свежу салату, а овако припремљене буковаче могу бити и врло укусан прилог.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Салата с пилетином и сланином

Рецепт дана: Салата с пилетином и сланином

20.08.2018. 19:13 19:21
Рецепт дана: Мини Павлова

Рецепт дана: Мини Павлова

10.08.2018. 18:56 18:58