Рецепт дана: Поховане буковаче
22.08.2018.
19:53
19:54
Коментари (0)
Буковача је укусна јестива гљива и одлично помоћно лековито средство, нарочито ефикасно у борби против високог притиска, повишеног нивоа холестерола и инфекција, као и ослабљеног имунитета.
Састојци (за 4 особе):
- 250 г буковача,
- 2 јајета,
- по потреби мало глатког брашна,
- 1 дл млека,
- вегете, соли и бибера по укусу
Припрема
1. Буковаче поређати на тањир или тацну, па их лагано посути вегетом.
2. Умутити јаја, брашно, млеко и зачине, као за тесто за палачинке, али гушће.
3. Умакати буковаче у смесу и пржити их на уљу или масти. Притом је вађно да се пази да уље не буде превише вруће како би буковача омекшала. Пржити око 3 минута са сваке стране.
4. Сервирати као самостално јело уз мало павлаке или свежу салату, а овако припремљене буковаче могу бити и врло укусан прилог.