Рецепт дана: Пилетина у тортиљи
Укусна и шарена варијација на тему мексичког бурита готова је за свега 20 минута, а укус је... Готово за 20 минута: Фина пилетина у тортиљи којој нећете моћи да кажете не...
Састојци:
- 4 тортиље,
- 2 комада пилећих груди,
- 250 г ситнијих шампињона,
- 400 г пасуља из конзерве,
- 200 г кукуруза,
- 2 парадајза,
- 1 краставац,
- већа главица лука,
- мања главица зелене салате,
- 50 г чедар сира (може и пармезана),
- маслиново уље,
- 2 кашике соја соса,
- кашичица оригана
За прелив:
- 180 г грчког јогурта,
- чен белог лука,
- кашика маслиновог уља,
- кашичица димљене паприке,
- прстохват соли,
- мало бибера
Припрема:
1. Пилетину исећи на мање коцкице, посути је ориганом, па прелити с мало маслиновог уља и две кашике соја соса.
2. Пустити да се пилетина кратко маринира и припремити остале састојке.
3. Шампињоне лагано очистити, па их преполовити.
4. Зелену салату опрати, истргати листове и просушити их. Лук исећи на танке колутове, парадајз на ситне коцкице, а краставац опрати, просушити и исећи на шните.
5. Оцедити паусљ и кукуруз.
6. Грчки јогурт помешати с маслиновим уљем, додати кашичицу димљене паприке, протиснути бели лук, посолити, побиберити и све добро измешати.
7. У добро загрејаном тигању кратко испржити пилетину (око 5 минута) уз стално мешање, извадити је па у истом тигању изгриловати шампињоне (такође око 5 минута), извадити их и додати пилетини. Све добро промешати.
8. У истом тигању кратко загрејати и изгриловати тортиље.
9. Напунити сваку тортиљу: ставити лист зелене салате, две кашике пасуља, кашику кукуруза; додари пар кашика пилетине и шампињона и мало рибаног сира, па посути колутићима лука, коцкицама парадајза и шнитама краставца. Све прелити с пар кашика соса од јогурта.
10. Заролати бурито и послужити.