Рецепт дана: Шпански омлет
Овај омлет од кромпира обожавају милиони доброг залогаја широм света. Прави се брзо и једноставно и нема шансе да испадне лоше…
Састојци:
- 3 кромпира средње величине,
- 5 јаја,
- 1/2 главице лука,
- 4 парчета шунке,
- 8 листова качкаваља,
- соли по укусу,
- маслиново уље
Припрема:
1. У тигањ који је на средњој ватри налити доста уља, па убацити ољуштен и насецкан кромпир и мало крупније исечен лук. Посолити и пустити да се пече десетак минута, уз стално мешање.
2. Потом згњечити кромпир, па оставити да се крчка још неких пет минута. Наставити с гњечењем већих комада кромпира.
3. У чинији умутити јаја, па додати мешавину кромпира и лука из тигања.
4. У дубок тигањ сипати уље, па излити око трећине мешавине с јајима.
5. Када су напола испржена, ставити преко тога 4 листа сира и 4 парчета шунке. Онда преко шунке поређати остатак сира и на крају прелити остатком јаја.
6. Пећи на умереној ватри око пет минута.