Рецепт дана: Шпагете са сиром и бибером
Овај италијански класик савршено је решење за дане познате и као “нема ничега у фрижидеру”. У питању је савршено јело, које се спрема на врло једноставан начин, за које је Бурдејн изјавио како би управо оно могло да буде “један од највећих изума човечанства”...
Састојци (за 4 особе):
- 400 г шпагета,
- кашика свеже млевеног црног бибера,
- 5 кашика путера,
- 4 кашике маслиновог уља,
- 200 г нарибаног пармезана,
- 120 г нарибаног пекорина,
- соли по укусу
Припрема:
1. Скувати тестенину ал денте, па је потом оцедити од вишка течности и сачувати 300 мл воде у којој се кувала.
2. У великом тигању тостирати свеже млевени бибер неких тридесетак 30 секунди, односно, док не постане ароматичан.
3. Додати путер и маслиново уље, па пустити око минут, два да се састојци сљубе.
4. Додати у тигањ скувану тестенину и већи део воде од кувања.
5. Протрести тестенину у тигању, па додати нарибани пармезан, пекорино и остатак течности од кувања тестенине.
6. Тестенину пребацити на тањир и послужити вруће.