Recept dana: Mesna pita
U pitanju je krajnje prilagodljiv recept; možete da birate koji ćete tip brašna, a može i s kriškama krompira, ako biste jelo više nalik musaki... Može da bude doručak, ručak ili večera, a poslužiće i kao toplo pređelo...
Sastojci:
- 500 g mešanog mlevenog mesa,
- 2 glavice luka,
- 4 jajeta,
- 250 ml jogurta,
- 100 g brašna,
- 40 g suvog vrata,
- 2 kašičice soli,
- ravna kašičica sode bikarbone, g
- kašičica bibera,
- manja veza peršuna
Priprema:
1. U posudu za mešenje staviti meso, sitno iseckan crni luk, jaja, jogurt i iseckan peršun, pa sve dobro izmešati.
2. Dodati brašno, so, sodu i biber i ponovo dobro izmešati, da se brašno i začini svuda rasporede.
3. Sipati smesu u manju četvrstastu tepsiju, čije je dno postavljeno papirom za pečenje i poravnati.
4. Suvi vrat iseckati na manje listiće, rasporediti ga preko smese u tepsiji, pritiskujući malo da se lepo zalepi.
5. Peći na 200 stepeni oko 45 minuta.
6. Ostaviti da se malo ohladi, seći na kocke i služiti toplo.