Рецепт дана: Мафини са спанаћем и сиром
Слани мафини су скоро па пођеднако популарни као и слатки, а добра ствар је што у овом укусном "снеку" можете да уживате и кад је топао, и кад се охлади.
Састојци:
- 380 г глатког брашна,
- пола врећице прашка за пециво,
- 350 мл млека,
- 1 јаје,
- 250 г спанаћа,
- 150 г сланог сира (на пример фете),
- 3 сушена парадајза из уља,
- 50 г рибаног пармезана,
- 75 мл маслиновог уља
И додатно:
- 100 г сланог сира
Припрема:
1. У дубљој посуди просејати брашно помешано с прашком за пециво, додати со, исецкан свеж спанаћ и сушени парадајз, слани сир и рибани пармезан, па све добро измешати виљушком.
2. Додати млеко, маслиново уље и лагано размућено јаје, па све лагано измешати.
3. Калупе за мафине напунити папирним корпицама, па сваку од њих кашиком напунити смесом.
4. На врх ставити још неколико коцкица сланог сира.
5. Пећи у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута; проверити чачкалицом и ако је чачкалица сува, мафини су печени.
6. Мафине пребацити на решетку за хлађење и оставити их да се само кратко прохладе, па их послужити.