Рецепт дана: Ћуфте из рерне
Осим што су здравије, ове су ћуфте и укусније. За нијансу су сувље од класичних ћуфти, јер не садрже хлеб и не прже се у уљу, али им је укус фантастичан...
Састојци:
- ½ главице црног лука,
- 2 чена белог лука,
- 1 шаргарепа,
- ½ кг млевене јунетине,
- 1 беланце,
- кашичица сенфа,
- кашичица соли,
- ¼ кашичице бибера,
- ½ кашичице першуновог листа,
- кашика маслиновог уља
Припрема:
1. Очистити и ситно насецкати лук, потом шаргарепу крупно изрендати, па помешати све састојке, осим уља.
2. Рукама добро измешати да се сви састојци равномерно распореде.
3. Од добијене масе формирати 12 једнаких лоптица.
4. Сваку лоптицу длановима благо спљоштити.
5. Плех у коме ће се пећи обложити пак папиром, па поређати ћуфте.
6. Потребно је сваку ћуфту премазати малом количином уља.
7. Пећи око 20 минута у рерни загрејаној на 250 степени.
8. Јело употпунити неким прилогом од поврћа или свежом салатом.