overcast clouds
0°C
19.01.2025.
Нови Сад
eur
117.0991
usd
113.7658
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Пица „четири годишња доба“

22.12.2018. 15:37 15:41
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Пица „четири годишња доба“, светски позната као „quattro стагиони pizza“ може да се направи на више начина. Суштина је, пак, увек иста: пица је подељена на четири једнака дела и сваки од њих садржи другу врсту надева.

Састојци:

- 3 шољице брашна,

- шољица млаке воде,

- кашичица шећера,

- 2 кашичице соли,

- 1/2 кесице сувог квасца,

- кашика маслиновог уља

За надев:

- 50 г исецканих шампињона,

- 100 г листица шунке,

- 200 г ренданог качкаваља,

- неколико исецканих црних маслина,

- кечап,

- оригано,

- босиљак

Припрема:

1. У одговарајућу посуду ставити две шољице брашна, со, шећер и квасац, па мало промешати варјачом.

2. Додати воду и уље, па све умутити миксером.

3. Када се лепо сјединило у глатку масу, додати и трећу шољицу брашна, па тесто умесити руком.

4. Обликовати га потом у лопту, премазати га уљем, ставити у овалну посуду, прекрити крпом и оставити да одстоји на топлом месту 30-45 минута (док се визуелно не удвостручи).

5. Извадити нарасло тесто и обликовати га према округлој тепсији у којој ће се пећи.

6. Тепсију prеthodno подмазати, а тесто нека пре печења одстоји још 15-так минута.

7. Тесто прво премазати кечапом и посути ориганом и босиљком.

8. Благо исцртати на тесту четири једнака троугла, па у први поређати шампињоне, у други шунку, у трећи качкаваљ, а у четврти маслине.

9. Пећи је неких 15 минута у рерни загрејаној на 220 степени.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Зелене таљателе

Рецепт дана: Зелене таљателе

20.12.2018. 11:32 11:36
Рецепт дана: Шпагете са сланином

Рецепт дана: Шпагете са сланином

13.12.2018. 23:26 23:27