broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Колач с гризом и јабукама

31.10.2018. 17:26 17:32
Пише:
Фото: Youtube Printscreen

Мирише на детињство... У питању је посластица готова за трен ока и то од састојака које сви имамо код куће.

Састојци:

- 2 јајета,

- 100 г шећера,

- 1 јогурт у чаши,

- 2 кашике уља,

- 125 г млевених ораха,

- 150 г пшеничног гриза,

- кора поморанџе,

- прстохват соли,

- пола кашичице цимета,

- 4 мање јабуке,

- прашак за пециво,

- 2 кашике глатког брашна

Припрема:

1. Одвојити беланца од жуманаца.

2. Од беланаца умутити чврст снег. Жуманца мутити са шећером док не посветле, потом додати додати кору од поморанџе, уље и јогурт.

3. Затим додати суве састојке: мешавину ораха, гриза, брашна и прашка за пециво.

4. Додати и нарибане јабуке, па на крају лагано умешати снег од беланаца.

5. Смесу улити у плех обложен масним папиром и поравнати, па пећи око 40 минута у рерни загрејаној на 180 степени.

6. Тест с чачкалицом ће вам користити да проверите када је колач печен.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Тосканска чорба с тортелинима

Рецепт дана: Тосканска чорба с тортелинима

24.10.2018. 12:17 12:57
Рецепт дана: Домаћа јунећа супа

Рецепт дана: Домаћа јунећа супа

22.10.2018. 12:38 12:40