Рецепт дана: Тосканска чорба с тортелинима
Многи који су пробали сјајне специјалитете аутентичне за овај град, сматрају како су доживели најбоље што Италија може да понуди…
Састојци (за 6 особа):
- 1,2 л пилеће или супе од поврћа,
- 800 г парадајза,
- главица коморача,
- главица лука,
- 250 г кеља,
- 300 г тортелина,
- 2 кашичице оригана,
- 100 мл павлаке за кување,
- 50 г рибаног пармезана,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. У лонац сипати супу, па додати исецкан парадајз, као и оочишћен и насецкан коморач и лук.
2. Кувати док не проври, па смањити ватру и кувати још 10 минута.
3. Након 10 минута, додати опран и исецкан кељ, тортелине и оригано.
4. Пустити опет да све проври, па кувати још око 5 минута док се тортелине не скувају.
5. На крају у чорбу усути павлаку, промешати и пробати, па ако треба додати још соли и бибера.
6. Скинути с ватре и послужити с рибаним пармезаном посутим одгоре.