Рецепт дана: Домаћа јунећа супа
Окрепљујуће укусно јело које може да буде и цео оброк ако се месо и поврће једу с неким сосом. Важна напомена: рни лук обавезно препећи на плотни.
Састојци:
- 500 г јунећег меса,
- 6 већих шаргарепа,
- 2 средње зелени,
- 2 средња паштрнака,
- 1 целер,
- главица црног лука,
- 2 кашичице соли,
- бибер у зрну,
- першунов и целеров лист
Припрема:
1. Месо опрати, па ставити у две литре воде да се кува. Уколико се кува у обичном лонцу, потребно је око два сата.
2. Када је месо скоро готово, додати prеthodno очишћено поврће.
3. Ставити по неколико гранчица целеровог и першуновог листа, па кувати док поврће не омекша.
4. Пошто је одређена количина воде испарила током кувања, додати још око пола литре воде.
5. Додати со и бибер, па „укувати“ супу.
6. По жељи, ставити резанце или кнедле.
7. Приликом служења, посути ситно исецканим першуновим и целеровим листом.
8. Месо и поврће из супе служити уз сос од рена или неки други по жељи.