Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Канелони са спанаћем

02.05.2017. 16:56 17:04
Пише:
Фото: www.freeimages.com

После првомајског роштиљања, већини ће лагана паста, па још у комбинацији са спанаћем, бити право гастрономско освежење.

Састојци: 

- 2 главице црног лука,    

- 3 чена белог лука,

- 1 кашика маслаца,

- 750 г спанаћа,

-  200 г едамер сира,

- 2 кашике презли,

- 2 јајета,

- 20 канелона,

- чаша павлаке,

- конзерва уситњеног парадајза (850 мл),

- 200 г младог сира,

- прстохват шећера,

-  со и бибер по укусу

Припрема:

1. Рерну загрејати на 200 степени.

2. Ситно исецкати главицу лука и 2 чена белог лука, пропржити на маслацу док не постану стакласти.

3. Додати очишћен спанаћ и пропржити га, а затим оцедити, исецкати, посолити и побиберити.

4. Умешати презле, млади сир и јаја, па смесу ставити у посластичарску кесицу с великим отвором, напунити канелоне и поређати их у намашћену ватросталну посуду.

5. На коцкице исећи остатак лука и белог лука, пропржити их на уљу, умешати парадајз и кувати на лаганој ватри око 5 минута.

6. Умешати и павлаку, па сос зачините сољу, бибером и шећером.

7. Прелити канелоне, ставити их у рерну и пећи око пола сата.

8. На крају их још посути ренданим едамером и запећи неких десетак минута.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Пикантна пилетина

Рецепт дана: Пикантна пилетина

28.04.2017. 10:31 10:36
Рецепт дана: Колач са вишњама

Рецепт дана: Колач са вишњама

24.04.2017. 10:08 10:11