Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Kaneloni sa spanaćem

02.05.2017. 16:56 17:04
Piše:
Foto: www.freeimages.com

Posle prvomajskog roštiljanja, većini će lagana pasta, pa još u kombinaciji sa spanaćem, biti pravo gastronomsko osveženje.

Sastojci: 

- 2 glavice crnog luka,    

- 3 čena belog luka,

- 1 kašika maslaca,

- 750 g spanaća,

-  200 g edamer sira,

- 2 kašike prezli,

- 2 jajeta,

- 20 kanelona,

- čaša pavlake,

- konzerva usitnjenog paradajza (850 ml),

- 200 g mladog sira,

- prstohvat šećera,

-  so i biber po ukusu

Priprema:

1. Rernu zagrejati na 200 stepeni.

2. Sitno iseckati glavicu luka i 2 čena belog luka, propržiti na maslacu dok ne postanu staklasti.

3. Dodati očišćen spanać i propržiti ga, a zatim ocediti, iseckati, posoliti i pobiberiti.

4. Umešati prezle, mladi sir i jaja, pa smesu staviti u poslastičarsku kesicu s velikim otvorom, napuniti kanelone i poređati ih u namašćenu vatrostalnu posudu.

5. Na kockice iseći ostatak luka i belog luka, propržiti ih na ulju, umešati paradajz i kuvati na laganoj vatri oko 5 minuta.

6. Umešati i pavlaku, pa sos začinite solju, biberom i šećerom.

7. Preliti kanelone, staviti ih u rernu i peći oko pola sata.

8. Na kraju ih još posuti rendanim edamerom i zapeći nekih desetak minuta.

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pikantna piletina

Recept dana: Pikantna piletina

28.04.2017. 10:31 10:36
Recept dana: Kolač sa višnjama

Recept dana: Kolač sa višnjama

24.04.2017. 10:08 10:11