Рецепт дана: Пикантна пилетина
Можда сте до сада мислили како једно овакво јело можете да пробате само у ресторану. Е па, дошло је време је да га сами направите.
Састојци:
1 пилеће груди,
2 парадајза или конзерва пелата,
1 шољица куваног зеленог сочива,
2 чена белог лука,
першунов лист,
1 мања паприка,
1 кашичица куркуме,
пола кашичице карија,
1 кашичица семенки коријандера,
мало мевене црвене паприке,
2 кашике кари пасте
со и бибер по укусу,
маслиново уље
Припрема:
1. Пилетину исецкати на коцкице, па је пропржити на маслиновом уљу.
2. Потом је извадити на тањир и оставити са стране.
3. На истој масноћи исдинстати лук исецкан на режњеве и кад постане стакласт додати му исецкан парадајз или пелат, бели лук, першунов лист и зачине (осим кари пасте).
4. Оставити да се крчка док не испари сва течност од парадајза, па вратити пилетину, додати сочиво и кари пасту и оставити да се крчка на лаганој ватри још неколико минута.
5. Посолите и побиберити.
6. Кромпир скувати и послужити га као прилог уз пилетину, посутог свежим коријандром и першуновим листом.