Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Recept dana: Hleb bez brašna i kvasca

27.10.2017. 10:44 10:48
Piše:
Foto: pixabay.com

Dve dobre vesti u vezi sa ovim receptom: prva je da hleb može svako, pa čak i kuvar početnik, da pripremi bez većih problema, a druga da će hleb pripremljen po ovoj recepturi danima ostati isti.

Sastojci:

- šoljica ovsenih pahuljica,

- 1,5 šoljica kuvanog integralnog pirinča,

- pola šoljice suncokretovih semenki,

- pola šoljice susama,

- pola šoljice semenki bundeve,

- 3 kašike ćia semenki,

3 žlice psilijum ljuspica,

- kašičica himalajske soli,

- 3 kašike maslinovog ulja,

- kašika javorovog sirupa (može i med),

- 1/3 kašičice kima (može i ruzmarin ili bosiljak)

- 1,5 šoljica vode

Priprema:

1. Staviti sve suve sastojke u činiju.

2. Pomešati pirinač s vodom, dodati u suve sastojke, pa sve promešati.

3. Dodati zatim ulje i sirup, pa sve ponovo dobro promešati.

4. Na dno silikonskog kalupa posuti malo semenki i zatim dobro utisnuti smesu.

5. Ostaviti najmanje pola sata da se učvrsti, najbolje sat-dva.

6. U međuvremenu rernu zagrejati na 180 stepeni.

7. Hleb peći pola sata u kalupu, pa ga pažljivo istresti na rešetku i peći još pola sata do 40 minuta, dok ne dobije lepu koricu i finu boju.

8. Kad je gotov, pustiti da se hladi bar pola sata pre sečenja. 

Piše:
Pošaljite komentar
Recept dana: Pečeno pile s medom i limunom

Recept dana: Pečeno pile s medom i limunom

17.10.2017. 15:51 16:00
Recept dana: Fantastičan kolač od šargarepe

Recept dana: Fantastičan kolač od šargarepe

24.10.2017. 09:18 09:20