Рецепт дана: Печено пиле с медом и лимуном
Лимун и мед су главни „кривци“ за хрскаву корицу и сочно месо, а финој ароми сасвим сигурно ће допринети и маслине.
Састојци:
- 700 г пилетине,
- 2 већа лимуна,
- 50 г путера,
- 2 кашике меда,
- 2 кашике маслина,
- 2 главице лука,
- со и бибер по укусу
Припрема:
1. Очистити и транжирати пиле, па га посолити и побиберити.
2. Лук исећи на колутове, па један лимун исцедити,а други исећи на колутове.
3. Помешати сок од лимуна, отопљени путер и мед, па све заједно угрејати на лаганој ватри док се мед не растопи.
4. У ватросталну посуду ставити на колутиће исецкан лук и лимун, месо и маслине, па све прелити соком.
5. Ставити у рерну загрејану на 200 степени.
6. Ако пилетина почне брзо да тамни, поклопити посуду, па је отклопити 10 минута пре краја печења.
7. Послужити уз пире крумпир или пиринач.