broken clouds
-1°C
25.11.2024.
Нови Сад
eur
116.9977
usd
111.7457
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Рецепт дана: Печено пиле с медом и лимуном

17.10.2017. 15:51 16:00
Пише:
Фото: pixabay.com

Лимун и мед су главни „кривци“ за хрскаву корицу и сочно месо, а финој ароми сасвим сигурно ће допринети и маслине.

Састојци:

- 700 г пилетине,

- 2 већа лимуна,

- 50 г путера,

- 2 кашике меда,

- 2 кашике маслина,

- 2 главице лука,

- со и бибер по укусу

Припрема:

1. Очистити и транжирати пиле, па га посолити и побиберити.

2. Лук исећи на колутове, па један лимун исцедити,а други исећи на колутове.

3. Помешати сок од лимуна, отопљени путер и мед, па све заједно угрејати на лаганој ватри док се мед не растопи.

4. У ватросталну посуду ставити на колутиће исецкан лук и лимун, месо и маслине, па све прелити соком.

5. Ставити у рерну загрејану на 200 степени.

6. Ако пилетина почне брзо да тамни, поклопити посуду, па је отклопити 10 минута пре краја печења.

7. Послужити уз пире крумпир или пиринач.

Пише:
Пошаљите коментар
Рецепт дана: Чоко моко торта

Рецепт дана: Чоко моко торта

06.10.2017. 16:07 16:10
Рецепт дана: Медењаци

Рецепт дана: Медењаци

03.10.2017. 16:46 16:55