Рецепт дана: Брзински сос од парадајза
Време је да научите (ако већ не знате) да за пар минута припремите савршен парадајз сос, с којим ће пице и пасте у домаћој режији имати један сасвим другачији квалитет. О укусу да и не говоримо...
Састојци:
- конзерва сецканог парадајза,
- неколико листића босиљка,
- тамијан,
- 3 кашичице кечапа,
- 3 кашичице презли,
- со и бибер по укусу,
- 2 кашичице маслиновог уља,
- 2 кашичице пармезана,
- прстохват шећера
Припрема:
1. У чинију изручити конзерву парадајза и уситнити веће комаде виљушком.
2. Оставити понеки делић парадајза, не мора све да се претвори у кашу.
3. Исецкати ситно листиће босиљка и тимијана.
4. Додати у чинију зачине, кечап, презле, со, бибер и маслиново уље, па све промешати и на крају додати пармезан.
5. Добијену смесу оставити прекривену у фрижидеру два до три дана и користити је као прелив за пасту или пицу.