Рецепт дана: Летњи чизкејк
У само три корака и без неког већег напора, уз добру базу од бисквита и лаганог крема, направићете ову укусну летњу посластицу, која се притом ни не пече.
Састојци:
За бисквит:
- 40 г путера,
- 25 кекса „орео“,
- кашичица екстракта ваниле
За крем:
- 500 г свежег крем сира,
- 500 мл слатке павлаке,
- 7 кашика шећера,
- 2 ванил шећера,
- кесица желатина
За прелив:
- 500 г шумског воћа,
- 1 инстант прелив за торте,
- ванил шећер
Припрема:
1. Измрвити кекс у блендеру, па додати отопљени путер с екстрактом ваниле и све утиснути у калуп у ком ће се ређати колач.
2. Ставите у фрижидер.
3. Желатин отопити у десет кашика воде, па загрејати (пазити да не проври).
4. Крем сир и обе врсте шећера умутити миксером, па умешати разрађену слатку павлаку и желатин. Добро измешати, па излити у калуп и држати у фрижидеру три сата.
5. Воће посути шећером и кувати на лаганој ватри док не пусти сок. Додати прелив за торте и оставити да се прохлади.
6. Полако излити сируп на торту.