Recept dana: Brzinski sos od paradajza
Vreme je da naučite (ako već ne znate) da za par minuta pripremite savršen paradajz sos, s kojim će pice i paste u domaćoj režiji imati jedan sasvim drugačiji kvalitet. O ukusu da i ne govorimo...
Sastojci:
- konzerva seckanog paradajza,
- nekoliko listića bosiljka,
- tamijan,
- 3 kašičice kečapa,
- 3 kašičice prezli,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašičice maslinovog ulja,
- 2 kašičice parmezana,
- prstohvat šećera
Priprema:
1. U činiju izručiti konzervu paradajza i usitniti veće komade viljuškom.
2. Ostaviti poneki delić paradajza, ne mora sve da se pretvori u kašu.
3. Iseckati sitno listiće bosiljka i timijana.
4. Dodati u činiju začine, kečap, prezle, so, biber i maslinovo ulje, pa sve promešati i na kraju dodati parmezan.
5. Dobijenu smesu ostaviti prekrivenu u frižideru dva do tri dana i koristiti je kao preliv za pastu ili picu.